Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی شهردار مشهد گفت: خود را مدیون حوزه کتاب و کتابخوانی می‌دانم و از ترویج فرهنگ مطالعه حمایت می‌کنیم.

سید عبدالله ارجائی در نشست با نویسندگان حوزه کتاب که چهارشنبه، ۱۱ اسفند ماه، در شهرداری مرکز برگزار شد با اشاره به اینکه خود را مدیون حوزه کتاب و کتابخوانی می‌دانم و از ترویج فرهنگ مطالعه حمایت می‌کنیم، اظهار کرد: به شخصه هنگامی که می‌بینیم مقام معظم رهبری با آن همه مشغله نسبت به ترویج فرهنگ مطالعه تاکید دارند نسبت به حوزه مطالعه و کتابخوانی احساس دین می‌کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: با وجود این میزان توجه و تاکید از سوی رهبر انقلاب نسبت به مساله کتابخوانی احساس مسئولیت مضاعفی در ترویج فرهنگ مطالعه داریم و در کنار انجام سایر کارها به این حوزه نیز توجه ویژه باید داشته باشیم.

شهردار مشهد تصریح کرد: به شخصه به کتاب خواندن و مطالعه علاقه‌مند هستم، اما موضوع قابل توجه بر اساس رصدهای داخل مجموعه این است که مسائل علاقه‌مندان به موضوع مطالعه در شهرداری نه تنها که زیاد است، بلکه نویسندگان بسیاری نیز در مدیریت شهری وجود دارند.

ارجائی با بیان اینکه با توجه به این موضوع تصمیم گرفته شد تا نشست‌هایی صمیمی با نویسندگان و فعالان حوزه کتاب برگزار شود، خاطرنشان کرد: در این نشست‌ها ضمن بررسی آثار منتشر شده از نویسندگان و فعالان حوزه کتاب در داخل و خارج از شهرداری مشهد تقدیر می‌شود.

وی ادامه داد: امروز هم خوشحالیم که در خدمت چهار نفر از همکاران و یکی از فرزندان همکاران فعال در شهرداری مشهد هستیم تا ضمن بررسی آثار آنها نظرات و پیشنهاداتشان را در راستای ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی بشنویم.

شهردار مشهد اضافه کرد: در بررسی‌های انجام شده میان ۲۸ هزار نیروی انسانی فعال در مدیریت شهری پاکبان نویسنده، همکار فرهنگی نویسنده، مهندس و بانوی نویسنده بسیاری وجود دارد و ما به داشتن این همکاران فرهیخته افتخار می‌کنیم.

حجت‌الاسلام و المسلمین علی‌اکبر سبزیان، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی، نیز در این نشست با تقدیر از توجه شهردار مشهد به حوزه مطالعه، گفت: یکی از شعارهای شهردار مشهد مدیریت عالمانه بود که این شعار باید جایی خود را نشان دهد و می‌بینیم بدنه شهرداری نیز این شعار را درک کرده‌اند.

وی با بیان اینکه اهتمام شهردار مشهد به حوزه مطالعه باعث مباهات است، اظهار کرد: طبق بررسی‌هایی که در حوزه اداره کل کتابخانه‌ها انجام شده است مردم با دو رویکرد کتاب می‌خوانند؛ اول برای پاسخ به نیازها و پیدا کردن جواب سوالاتشان و دوم برای آرامش.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری مشهد، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی تصریح کرد: سامانه‌ای در این اداره کل فعال است که براساس آن می‌توان آمار بیشترین کتاب‌هایی که از سوی مردم از کتابخانه‌ها به امانت گرفته می‌شود را جمع‌آوری کرد. طبق اطلاعات این سامانه، بیشترین کتاب‌هایی که به امانت گرفته شده به ترتیب در حوزه ادبیات و رمان، سبک زندگی و روانشناسی و خودشناسی بوده است.

وی افزود: با توجه به حضور تعداد زیادی نویسنده در شهرداری مشهد اعلام آمادگی می‌کنیم کتاب‌های منتشرشده رونمایی و یا در کتابخانه‌های عمومی خوانش شوند. همچنین آمادگی خرید آثار منتشر شده برای کتابخانه‌های عمومی استان را نیز داریم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری شهردار مشهد شهرداری مشهد کتاب کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی خراسان رضوی مشهد خراسان رضوي کتابخانه های عمومی ترویج فرهنگ مطالعه شهرداری مشهد شهردار مشهد حوزه کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۹۵۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارگان‌زدگی؛ گریبان‌گیر نمایشگاه کتاب است

محمدحسن شاهنگی، دبیر گروه ادبیات اندیشه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، نویسنده و پژوهشگر درباره آفت‌هایی که هر ساله دامن نمایشگاه کتاب تهران را می‌گیرد، گفت: اولین آسیب دولتی‌زدگی یا ارگان‌زدگی نمایشگاه کتاب است. اهتمام بیش از حد به نهاد‌ها و ناشران دولتی آفتی است که گریبان‌گیر نمایشگاه کتاب می‌شود. اینکه مکان، متراژ و موقعیت جغرافیایی غرفه در کجا قرار گیرد و ارگان‌ها و انتشارات دولتی در اولویتِ بهره‌مندی از تسهیلات قرار می‌گیرند؛ در حالی باید سایر ناشرانی که در وادی گفتمان انقلاب اسلامی هستند، از تسهیلات برخوردار باشند.

شاهنگی ادامه داد: اگر قرار است تسهیلاتی به ناشران داده شود، باید تمام غرفه‌داران و ناشران از تسهیلات یکسانی بهره‌مند شوند. اگر در موارد تخلف بنا به اجرا شدن قوانین است، باید با تمام ناشران یکسان رفتار شود. اینگونه نباشد که اگر غرفه‌ای منتصب به یک نهاد ارگانی است، از مجازات و اعمال قوانین معاف شود. در مقابل ناشرانی که وابستگی دولتی ندارند، حداکثر مجازات در قبالشان اعمال شود. 

دبیر گروه ادبیات اندیشه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی عدم انتفاع قابل قبول به فعالان مردمی، جوانان، ناشر - مولفان، ناشران جوان یا نوپا و استارتاپ‌های فعال در حوزه تعویض، تبادل و امانت کتاب را دومین آسیب نمایشگاه کتاب دانست و افزود: چقدر فعالان این حوزه برای مردم شناخته شده هستند؟ نشر‌های الکترونیک آنطور که باید در جامعه ایرانی شناخته شده نیستند و نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران می‌تواند به عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی کشور عناویت ویژه‌ای را به آن حوزه داشته باشد.

وی با بیان اینکه سومین آسیب غفلت از گردشگری فرهنگی است، توضیح داد: کتاب ذیل صنایع خلاق فرهنگی می‌گنجد. بر اساس جایگاه کتاب پیرامون فعالیت‌های فرهنگسازی و گفتمان‌سازی، باید مباحثی همچون اقتصاد نشر، فرهنگ نشر، سیاست نشر و رسانه نشر را برای مخاطب باز کنیم. نمایشگاه کتاب تهران یک فرصت فرهنگی و تبلیغی ایده‌آل است، که از بُعد بین‌المللی و از منظر دیپلماسی عمومی و فرهنگی می‌توانیم فرهنگ خودمان را به ملل دیگر معرفی کنیم و از این ظرفیت مهم گردشگری فرهنگی در چارچوب برگزاری نمایشگاه کتاب حداکثر استفاده را بکنیم. 

شاهنگی چهارمین آسیب نمایشگاه کتاب تهران را عدم برنامه‌ریزی برای طیف‌های مرتبط با نشر دانست و بیان کرد: قرار نیست نمایشگاه کتاب فقط برای ناشران برگزار شود. در همه جای دنیا برای نویسندگان، ویراستاران، صفحه‌آرایان، طراحان جلد و فعالان حوزه نشر از جمله چاپخانه‌داران، کتابداران و ... جشنواره سالانه‌ای برگزار می‌شود و در نمایشگاه کتاب به آنها بها می‌دهند. از آنها دعوت می‌شود و در قالب دورهمی علاوه‌بر اینکه همدیگر را می‌شناسند، به مردم هم معرفی می‌شوند و از ظرفیت جشنواره‌ای نهایت استفاده را می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • موفقیت‌ها در دل تحریم به دست آمده است
  • مسئولیت‌های اجتماعی نفت را به حوزه فرهنگ بوشهر تزریق می‌کنیم
  • شست‌وشوی عقل به واسطه کتاب انجام می‌شود
  • حمامی که کافه کتاب شد
  • تعامل دستگاه‌ها لازمه تبیین و ترویج فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر است
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • آماده حمایت جدی از ناشران و مخاطبان این حوزه هستیم
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • ارگان‌زدگی؛ گریبان‌گیر نمایشگاه کتاب است