Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد توسعه علوم شناختی، دکتر علی اسداللهی مدیر آزمایشگاه بینایی حرکتی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: در سال های اخیر بخش های مختلف آزمایشگاه بینایی-حرکتی شامل کلنی نخستیان آزمایشگاهی، اتاق جراحی نخستیان و واحد آزمایشات رفتاری و الکتروفیزیولوژی آن راه اندازی شده و مطالعه مکانیسم های عصبی توجه بر روی نخستیان (مارموست و میمون رزوس) آغاز و ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: کلنی میمون «مارموست» با  ترکیب پنج جفت بالغ از این نوع حیوان در دانشگاه فردوسی مشهد طی تعامل بین المللی با محققان و دامپزشکان مراکز تحقیقاتی دانشگاه برزیلیا (در کشور برزیل) تکمیل و تثبیت شده است و آزمایشگاه بینایی-حرکتی آمادگی دارد با استفاده از این گونه میمون در مطالعات شناختی و زیست-پزشکی در دیگر مراکز تحقیقاتی کشور کمک و فعالیت کند.

اسداللهی عنوان کرد: با توجه به جثه کوچک و نرخ زاد و ولد بالا و نیز دوره بلوغ کوتاه در این میمون ها ، امکان استفاده از ابزارهای بیوتکنولوژیک در مطالعات شناختی در این گونه امکانپذیر است و مطالعه مکانیسم های سلولی و مداری توجه بینایی و کنترل حرکات چشمی در حالات فیزیولوژیک و مدل های پاتولوژیک از برنامه های درازمدت آزمایشگاه بینایی-حرکتی  است.

عضوهیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد خاطر نشان کرد: با حمایت های همگرا توسط ستاد توسعه علوم و فن آوری های شناختی، معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری و معاونت پژوهشی دانشگاه فردوسی، آزمایشگاه بینایی-حرکتی از تجهیزات مدرن و به روز شامل سیستم ثبت حرکات چشمی، ثبت از ارایه های الکترودی و سیستم تحریک داخل مغزی  جهت مطالعات توجه بینایی استفاده می کند و هم اکنون طی تعاملات بین المللی در حال توسعه اپتوژنتیک در نخستیان هستیم.

به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد آزمایشات سایکوفیزیک و نوروفیزیولوژیک در مغز میانی مارموست جهت بررسی مکانیسم های عصبی کنترل توجه ،با پیشرفت های خوبی همراه بود و نتایج آن بزودی در اختیار جامعه علمی قرار خواهد گرفت و امید است این یافته ها در آینده به ارایه راهکارهایی برای درمان بیماری ها در سیستم های اختلالات توجه و حرکات چشمی منجر شود.

مدیر آزمایشگاه بینایی حرکتی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: ستاد علوم شناختی در امر تامین و تجهیز نیازها و زیر ساخت ها ، تکمیل کلنی مارموست ها و همچنین برگزاری همایش ها و کارگاه های آموزشی و تخصصی این آزمایشگاه  نقش محوری داشته است و بدون حمایت و پشتیبانی ستاد فعالیت های جاری و کسب موفقیت های اولیه آزمایشگاهی در زمینه مطالعه بر روی سسیتم های  بینایی و حرکات چشمی امکان پذیر نبود.

اسداللهی با بیان اینکه آزمایشگاه بینایی حرکتی برای ارتقای فعالیت های پژوهشی تخصصی و برقراری تعاملات  بین المللی دامنه همکاری ها با مجامع و مراکز علمی را توسعه و گسترش داده است گفت: این آزمایشگاه با برخورداری از یک تیم پانزده نفری شامل دانشجویان تحصیلات تکمیلی و کارشناسان و مهندسان، برای انتقال یافته های علمی و آزمایشگاهی و تبادل تجاری با گروه های متخصص علمی برخی دانشگاه های کشورهای غربی و همچنین برزیل و چین  همکاری گسترده ای دارد.

استاد دانشگاه فردوسی مشهد گفت: آزمایشگاه بینایی حرکتی همچنین به عنوان یک کانون میدانی، در صدد فراهم کردن یک محیط بین رشته ای جهت فعالیت و همکاری های آموزشی و پژوهشی در سطح ملی و بین المللی است تا در ضمن فعالیت اساتید و محققان در حوزه های مختلف علوم اعصاب شناختی، بستر لازم جهت رشد نیروی انسانی جوان و توانمند در این حوزه فراهم شود و با انجام سرمایه گذاری های بلند مدت، بتوان  راهکارهای موثر و سازنده برای درمان در حوزه اختلالات بینایی و توجه بینایی ارایه شود.

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه آزمایشگاه بینایی حرکتی با مدرن ترین تجهیزات و روش های علمی در حال فعالیت های تحقیقاتی آزمایشگاهی بر روی مدل حیوانی میمون ( مارموست ها ) است، تصریح کرد: آزمایشگاه تلاش های وسیعی را نیز با همکاری مهندسان در مرکز رشد تکنولوژی دانشگاه فردوسی در امر ساخت تجهیزات و ابزار های مورد نیاز مطالعه مغز آغاز کرده که این حرکت نیز با موفقیت های چشمگیر همراه بوده است، بطوری که در حال حاضر چندین آزمایشگاه در سطح کشور از دستگاه های ساخت مطالعه مغز این آزمایشگاه برای فعالیت های علمی جاری خود بهره مند شده اند.

 اسداللهی گفت: امیدواریم آزمایشگاه بینایی حرکتی وابسته به دانشگاه فردوسی مشهد  در پیشبرد اهداف و برنامه های خود در جهت توسعه و گسترش دانش در حوزه های علوم شناختی به پیشرفت و موفقیت های بیشتری نایل شود.

کد خبر 4406691 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه فردوسی مشهد ستاد علوم شناختی علوم شناختی نوآوری تحقیقات علمی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هوش مصنوعی فناوری فضایی امنیت اطلاعات گوشی آیفون محمد جواد آذری جهرمی صنعت خودروسازی فناوری نانو وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات سلول بنیادی تلفن ثابت دانشگاه آزاد اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۸۳۱۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جای خالی وزرای علوم و بهداشت در سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی و انتقاد دانشجویان

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ سیزدهمین جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی روز یک شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور رشید جعفرپور قائم مقام معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در سالن ورزشی ۲۲ بهمن دانشگاه فردوسی مشهد افتتاح شد، اختتامیه مراسم ظهر امروز سه‌شنبه، ۱۸ اردیبهشت با حضور عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، مسعود میرزایی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد و ایمان شمسایی مدیر کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالن همایش های دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

در این مراسم، ۱۲۰ نفر از دانشجویانی که آثار خود را در قالب گزارش، خبر، مصاحبه و ... به جشنواره تیتر ۱۳ ارسال کرده بود جوایزی کسب کردند، اما دانشجویان حاضر از بی توجهی وزرای علوم و بهداشت برای حضور در جمع دانشجویان این جشنواره انتقاداتی کردند و گفتند: ای کاش این ۲ بزرگوار اندکی ما را حمایت می کردند و با حضور خود قوت قلبی جهت ادامه مسیر و درخشش بیشتر در سال های آتی می شدند، اما هم اکنون حسرتی در وجود ما دانشجویان نهفته است که نمی دانیم چگونه آن را بیان کنیم.

برخی از دانشجویان وزارت علوم و وزارت بهداشت معتقد بودند که اگر محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در میان دانشجویان حاضر در جشنواره نشریات دانشجویی حاضر می شدند، می توانستیم از نزدیک با آنها به گفت و گو و تعامل بپردازیم و انتقادات خود را وارد کنیم، اما ما همچنان برای ایران قوی تر و آباد تر تمام تلاش خود را بکار می گیریم و این موضوع باعث دلسردی ما نخواهد شد.

گفتنی است؛ وزیر علوم و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی بیانیه خود را به جشنواره تیتر ۱۳ ارسال کردند و معاونت فرهنگی وزارت علوم و مدیر کل مطبوعات و رسانه های داخلی هر کدام به قرائت آنها پرداختند.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • رویداد «صدرا» بهترین فرصت برای تبادل اندیشه‌ دانشجویان و صاحبان صنایع است
  • جای خالی وزرای علوم و بهداشت در سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی و انتقاد دانشجویان
  • صدور برگه‌ جواب تقلبی در آزمایشگاه‌ها صحت ندارد
  • کمک از دانشجویان برای اثاث کشی خانه استاد/ انصراف از دانشگاه به دلیل رفتارهای زشت استاد
  • عملیاتی کردن دستاوردهای علمی؛ ریشه پیوند دانشگاه و جامعه است
  • دانشگاه فردوسی مشهد رتبه چهارم تولیدات علمی در فناوریهای سبز را به دست آورد
  • ریشه پیوند دانشگاه با صنعت و جامعه در نمایش علم توسط دانشگاه است
  • ریشه پیوند دانشگاه با جامعه در عملیاتی کردن دستاوردهای علمی است
  • توان علمی دانشگاه فردوسی مشهد باید به حل مشکلات کمک کند
  • برگه‌های آزمایش الکی!