Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@09:07:57 GMT

نویسندگان ما مهجور مانده‌اند

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۹۳۰۰۹

نویسندگان ما مهجور مانده‌اند

مدیر شهر کتاب مشهد با بیان اینکه نویسندگان ما مهجور مانده‌اند، گفت: نویسنده‌های ما قشر آسیب‌پذیر جامعه هستند. ناشرها به دنبال کتابی هستند که فروش بیشتری برایشان داشته باشد و هیچ‌کس، نه مسئولان و نه ناشران، تلاشی نمی‌کنند که حداقل این نویسندگان معرفی شوند تا بتوانند فروش خوب داشته باشند.

ابراهیم بالاپژوه در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: به عنوان نمونه چندی پیش نویسنده مطرح مشهدی نیکی فیروزکوهی در جلسه‌ای که مهمان شهر کتاب بود مطرح کرد به خاطر همین کم‌توجهی‌ها دیگر در ایران کتابی چاپ نخواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او تصریح کرد: تعداد فروش کتاب‌های ترجمه خیلی بالا رفته‌ است؛ این امر به خودی خود بد نیست اما به طور کل ما باید با توجه به این که ادبیاتی با چنین غنا داریم، سعی کنیم کتاب‌های خودمان را تبلیغ و مطرح کنیم و راهی را پیش بگیریم که مردم با نویسنده‌های خودمان آشنا شوند.

مدیر شهر کتاب مشهد ادامه داد: فلسفه و روانشناسی نیز از این قاعده مستثنی نیستند و طیف کتاب‌های ترجمه با وجود اینکه ما نویسندگان خوبی در این حوزه‌ها داریم، بسیار بیشتر از چاپ کتاب‌های نویسندگان ایرانی است.

بالاپژوه ابراز کرد: ما ناشران و مولفان را با حجم شتاب‌زاده‌ای از چاپ کتاب‌های ترجمه مواجه می‌بینیم، این در حالی است که ناشران برای حمایت از محتوای داخلی می‌توانند حداقل کتاب‌های کلاسیک را چاپ کنند که در آن‌ها نیازی نیست پولی به نویسنده بدهند اما ما شاهد هستیم که همین اتفاق نیز نمی‌افتد.

او سپس اظهار کرد: سرانه مطالعه در کشور ما بسیار ضعیف است و اکثرا همین مطالعه‌ها نیز مطالعه درسی است. از جمله دلایل اصلی این میزان از مطالعه را می‌توان نبود فرهنگ‌سازی خواند.

وی گفت: نبود کتاب در سبد خرید بچه‌های ما در دهه‌های گذشته باعث شده اکنون که پس از گذشت چند دهه آن کودکان افراد بزرگسال ما را تشکیل می‌دهند با مطالعه پایین این اشخاص روبه‌رو باشیم.

مدیر شهر کتاب مشهد درباره اهمیت تبلیغات و افزایش کیفیت چاپ بر میزان مطالعه مردم، اظهار کرد: این عوامل بی‌تاثیر نیست اما تاثیر چندانی نیز ندارد. در عوض مقدار قیمت کتاب می‌تواند تاثیر بسیاری بر میزان مطالعه مردم داشته باشد. افزایش قیمت کتاب باعث شده خیلی از افراد نتوانند کتاب بخرند و همین امر موجب می‌شود بسیاری از مردم کتاب را پی‌دی‌اف بخوانند و رشد مطالعه کاغذی افت کند.

او خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم میزان مطالعه را بالا ببریم باید از سنین پایین آغاز کنیم. در حال حاضر بسیاری از پدران، برای اینکه خود را راحت کنند یک تبلت برای فرزندانشان خریداری می‌کنند و دیگر تلاشی ندارند که برای سرگرمی کودک از گزینه‌های موثرتری نیز بهره ببرند.

بالاپژوه ادامه داد: اگر همان‌طور که خوراک و پوشاک برای کودکانمان تهیه کنیم، کتاب را نیز به عنوان غذای روح به آن‌ها بدهیم کودک با کتاب رشد می‌کند و چنین کودکی در دوره‌های بعدی زندگی خود نیز قطعا به کتاب‌خوانی ادامه خواهد داد اما برای کسی که بزرگسال است خیلی سخت است که تازه بخواهد کتاب‌خوان شود.

مدیر شهر کتاب مشهد خاطرنشان کرد: کتاب‌فروشی‌های ما شرایط محیطی مناسبی ندارند یعنی یا زیبایی‌ای را که باید، ندارند یا آن‌قدر کوچک هستند که همزمان چند مراجعه‌کننده نمی‌توانند از آن‌ها استفاده کنند و هر دو این موارد باعث می‌شود رغبت به خرید کتاب در میان مردم ما کاهش یابد. از دیگر مشکلاتی که از سمت کتاب‌فروشی‌ها موجبات خرید اندک کتاب را فراهم می‌آورد، کم بودن تعداد این کتاب‌فروشی‌ها است.

او در پاسخ به این سوال که آیا به نظر وی مردم در دهه ۶۰ بیش از اکنون کتاب می‌خواندند یا خیر و اگر پاسخ مثبت است علت آن چیست، اظهار کرد: مردم در دهه ۶۰ بیشتر کتاب می‌خواندند چون رسانه‌های دیگر کمتر بود.

بالاپژوه گفت: ما تا دهه ۷۰ دو شبکه بیشتر نداشتیم و همین کمبود قدرت تلویزیون می‌توانست تاثیر مهمی بر میزان مطالعه مردم آن دوره در مقایسه با شرایط کنونی تلویزیون داشته باشد. حتی اگر تلویزیون را کنار بگذاریم اهمیت شبکه‌های اجتماعی در کاهش مطالعه مردم عصر حاضر را نمی‌توان انکار کرد.

او خاطرنشان کرد: این‌طور نیست که بگوییم مردم دهه ۶۰ ذاتا کتابخوان‌تر بودند بلکه این ابزارها هستند که تغییر پیدا کرده‌ و بر مردم تاثیر گذاشته‌اند.

وی افزود: البته حتی اگر شیوه استفاده از این ابزارها را به خوبی آموزش می‌دادیم می‌توانستیم خوشبین باشیم که باعث کاهش میزان مطالعه مردم ما نشوند و از آن بالاتر بهبودبخش هم باشند، اما این اتفاق نیفتاد و ما اکنون شاهدیم که این ابزار جای کتاب‌های ما را گرفته‌اند نه این که در کنار آن‌ها قرار بگیرند.

مدیر شهر کتاب مشهد تصریح کرد: در حال حاضر ما با ابزارهایی مواجهیم که بسیار به‌روز هستند و کودکی نیز که از قبل سن تحصیل از این وسایل بهره برده نمی‌تواند با متد قدیمی بسیار سرسخت کلاس‌های درسی ما کنار بیاید؛ این در حالی است که نرم‌افزارها می‌توانستند باعث کمک به آموزش ما شوند.

او بیان کرد: مسئولان نیز در کاهش کتاب‌خوانی مردم بسیار موثرند. اگر همین میزان از تبلیغاتی را که برای عوامل دیگر در تلویزیون می‌کنیم برای کتاب نیز داشته باشیم قطعا کمک بزرگی به تبلیغ و آشنایی مردم با کتاب خواهد کرد.

وی گفت: متاسفانه نه مسئولان، نه خود کتاب‌فروشی‌ها و نه خود خانواده‌ها آن‌طور که باید و شاید، کاری نمی‌کنند تا میزان مطالعه افزایش یابد. برای یک خانواده خیلی راحت‌تر است که هزینه‌ای را که می‌خواهد برای یک کتاب بپردازد برای یک وعده غذای خود بدهد.

بالاپژوه درباره تاثیر طرح‌های مختلف فروش کتاب بر میزان کتاب‌خوانی مردم گفت: در حال حاضر طرح‌های بسیاری چون طرح پاییزه کتاب و طرح‌هایی که در قالب تخفیف کتاب ارائه می شود وجود دارد اما باز هم این طرح‌ها مردم را کتاب‌خوان نمی‌کند؛ نهایتا اتفاقی که می‌افتد این است که فروش کتاب در یک ماه خاص زیاد می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۹۳۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه یکشنبه ۱۶ اردیبهشت با همراهی یاسر احمدوند رییس سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و اعضای شورای سیاست‌گذاری این نمایشگاه از روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب در مصلی امام خمینی (ره) بازدید کرد و در جریان آخرین اتفاقات نمایشگاه کتاب تهران قرار گرفت.

افزایش دو برابری کتابفروشان در بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران

در ابتدای این بازدید علی رمضانی قائم مقام و سخنگوی نمایشگاه گفت: سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران امسال در ۱۵۰ هزار متر مربع فضای مصلی امام خمینی (ره) گسترده است و ۲ هزار و ۷۰۰ ناشر و ۳۶۰ کتابفروشی در آن مشارکت دارند؛ مشارکت کتابفروشان در بخش مجازی نمایشگاه نسبت به سال گذشته رشد دوبرابری داشته است.

وی افزود: کار نمایشگاه در بخش مجازی یک روز پیش از بخش فیزیکی آغاز خواهد شد. هماهنگی با شرکت پست و بانک ملی به عنوان کلان دستگاه‌های همکار نمایشگاه به‌خوبی پیش رفته است و فرماندهی انتظامی کشور همانند سال‌های گذشته عهده‌دار نظم و امنیت نمایشگاه است.

قائم مقام و سخنگوی نمایشگاه در ادامه سخنان خود گفت: ناشران و اهالی اندیشه و قلم از ۲۵ کشور در بخش بین‌الملل نمایشگاه فعالیت موثر و فعال خواهند داشت. پیرنگ اصلی نمایشگاه کتاب امسال موضوع فلسطین است و دانشجویان فلسطینی برای اولین‌بار در نمایشگاه به صورت مستقیم با مردم به گفت‌وگو می‌پردازند و خودشان به شبهات مردم پاسخ می‌دهند.

نمایشگاه کتاب تهران چهره واقعی مردم ایران است

احمدوند در ادامه این بازدید گفت: خودمان را بدهکار شان فرهنگی مردم ایران می‌دانیم و برای ارتقا سطح کمی و کیفی نمایشگاه کار می‌کنیم. حمایت و پیگیری‌های مجدانه و دلسوزانه همراه با نکته‌سنجی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی موجب قوت و توسعه نمایشگاه خواهد شد. نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران چهره واقعی مردم ایران است و نمایشگاه کتاب تهران میزبان تمام سلایق، اقوام، مذاهب و ادیان و تفکرها است و ما وظیفه داریم این سرمایه بزرگ اجتماعی و ملی را در چشم جهان به نمایش بگذاریم.

نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است

اسماعیلی از سخنرانان دیگر این بازدید گفت: نمایشگاه کتاب در دوره سی و پنجم یک دوره کم‌نظیر را به لحاظ آمار و ارقام و کمیت و کیفیت را برای اصحاب فرهنگ و ادب کشورمان ایجاد خواهند کرد. نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است و وظیفه ما حمایت و تسهیل‌گری از این فرایند است. کشورمان به‌لحاظ حوزه فرهنگی قابل مقایسه با بسیاری از جوامع و کشورهای جهان نیست. تقریباً در وزارت فرهنگ روزی بدون برگزاری رویدادهای فرهنگی نداریم و روزانه میزبان برگزاری جشنواره‌های متعدد شهرستانی، استانی، منطقه‌ای و ملی هستیم.

وی افزود: در طول یک سال گذشته برای برگزاری این نمایشگاه تلاش کردیم بخش مهمی از نیازها را مورد توجه قرار دهیم و ضمن اذعان به ضعف‌های موجود اما تلاش شد وضعیت را به صورتی قابل اتکا و افتخار تغییر دهیم. در موضوع تامین کاغذ و کتاب‌های درسی در آستانه تکمیل و افتتاح کارخانه جدید کاغذ هستیم که به‌زودی به بهره‌برداری خواهد رسید و ظرفیت کاغذ تحریر به ۱۳۰ هزار تن خواهد رسید.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان خود گفت: نکته مهم چند ماموریت ویژه است که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید داشتند؛ بحث ترجمه آثار فاخر فارسی به زبان‌های خارجی با استفاده از کسانی است که تسلط به زبان اصلی دارند. خوشبختانه برنامه ویژه‌ای برای این موضوع تدارک دیده شده که حمایت می‌کنیم. امسال تلاش شد بتوانیم فضای حمایتی را افزایش دهیم؛ دانشجویان، طلاب و اساتید و اعضای هیات علمی در موضوع حمایتی پوشش داده شدند و در دولت منتظر تامین اعتبار هستیم تا عدد خوبی دیگری را جذب کنیم و آن را به بخش دیگری از جامعه وارد کنیم که هدف ما کارمندان دولت، محصلین دوره دوم دبیرستان است.

اسماعیلی ادامه داد: در زمینه گسترش شبکه کتابفروشان ابلاغ خوبی توسط معاون اول رئیس‌جمهور صورت گرفت که کمک کننده است و در جلسه با استانداران بر لزوم اجرایی شدن آن تاکید کردیم. ما در نمایشگاه کتاب تهران به دنبال تغییر حال فرهنگی مردم هستیم و قصد نداریم نمایشگاه صرفاً یک رویداد و محل فروش کتاب باشد بلکه باید محل رفت و آمد اصحاب فرهنگ و هنر باشد.

وی افزود: نظرسنجی مردمی از نمایشگاه کتاب باید روزانه برگزار شود تا بهترین شرایط را در نمایشگاه ایجاد کنیم و برای این کار به بهترین نقدها که اشکالات ما را بگویند، جایزه می‌دهیم تا فضای پذیرش نقد به فرهنگ تبدیل شود. در طراحی صورت گرفته نمایشگاه کتاب تهران در سال ۱۴۰۴ نقطه و قله کمیت و کیفیت و واگذاری امور به بخش‌های مردمی و ناشرین ترسیم شده است که امیدواریم به بهترین شکل محقق شود.

کد خبر 6097961 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!
  • نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است
  • نمایشگاه کتاب به مثابه پارک برای گشت‌وگذار نیست!
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است
  • مداحی که منبعش گوگل است به درد مداحی نمی‌خورد
  • سعید آقاخانی دستمزد نجومی گرفته؟ | واکنش تهیه کننده نون خ | او در تیم نویسندگان، کارگردانی و بازیگری است و برای ...
  • دولتی یا خصوصی بودن ناشران ملاک واگذاری غرفه در نمایشگاه کتاب نیست + فیلم
  • جمهوری اسلامی؛ عصر شکوفایی ادبیات اقوام/ شیرنوایی نابغه ای که ناشناخته مانده است
  • کتابخانه‌ای به گستره صدا
  • کتابخانه ای به گستره صدا